Spill Group sluit Amerikaanse advertentieovereenkomst

News 1 minute read February 2008

Spill Group uit Hilversum sluit een advertentieovereenkomst met Double Fusion. Het Amerikaanse bedrijf gaat reclame vertonen rondom de webgames van de Nederlandse spellengigant. Spill en Double Fusion maken vandaag, op de openingsdag van de Europese driedaagse conferentie Casual Connect, een samenwerkingsverband. De Nederlandse exploitant van spelportalen sprak met verscheidene reclamebedrijven in Amerika en koos voor de technologie en toegezegde toewijding van Double Fusion. De komende maanden zullen de bedrijven onderzoeken welk soort advertenties op welke posities in en rondom de spellen worden geplaatst. Spill-strateeg Reinout te Brake stelt voorop dat de spelreclame niet ten koste mag gaan den gebruiksvriendelijkheid van het spel, maar tevens aan minimum advertentietarieven moet voldoen.

De reclametechnologie en het verkoopteam van Double Fusion ontplooien hun activiteiten rondom de Spill-portalen GamesGames.com en GirlsGoGames.com. De uitgever richtte zich afgelopen jaren overwegend op de Europese markt en zoekt nu gestaag toegang tot de VS-markt. Vandaag maakt het Hilversumse bedrijf ook een distributiecontract bekend met Panfu. Panfu is een Duitse spellenwereld. De Duitsers krijgen toegang Spills portalen in Nederland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland. Volgens Te Brake is er exclusiviteit bedongen voor enkele maanden. Daarna mogen de Duitsers hun in december 2007 gelanceerde platform ook via andere platformen verspreiden. Spill Group is eigenaar en exploitant van portalen met onderhoudende spelletjes. Deze worden veelal gespeeld door kinderen en vrouwen. Het bedrijf actief in 20 landen en verwerkt 60 miljoen unieke bezoekers per maand. Samen met het eveneens Nederlandse Zylom, in 2006 overgenomen door Real Networks, behoort Spill Group tot de grotere exploitanten van zogeheten casual games.
Het investeringsfonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers nam in de zomer van 2007 een substantieel minderheidsbelang in het spellenbedrijf.

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map