Spelletjes daar zijn we goed in!

News 2 minutes read June 2008

Een Nederlands bedrijf met 75 miljoen klanten denkt volgend jaar Microsoft te verslaan. Nee, we hebben het niet over Philips of Shell. Dit gaat over het Hilversumse Spill Group, aanbieder van spelletjes. Nederland is goed in spelletjes.

Spill Group beheert sites met simpele spelletjes, ‘casual games’. Het begon in 2004 met de aankoop van de domeinnaam spelletjes.nl. Dat werd een verzamelplek van eenvoudige games. Ontwikkelaars konden hun spellen op de site zetten en een deel van de advertentie-inkomsten krijgen. “Het businessmodel bleek in Nederland aan te slaan. Toen zijn we ook in het buitenland sites gaan kopen. En daar sloeg het eveneens aan”, zegt directeur Peter Driessen. Succesvol model Dat model bleek succesvol en wordt nu toegepast op 30 online game portals in even zoveel landen, waaronder China en Amerika.

Langzamerhand komt ook meer nadruk te liggen op het zelf ontwikkelen van spelletjes. Geld is daarvoor genoeg beschikbaar: de omzet gaat dit jaar naar ruim 10 miljoen euro.

Natuurlijk heeft Spill Group concurrentie, maar daar is Driessen niet bang voor. “Daar hebben we niet echt last van. We houden de competitie uiteraard goed in de gaten. Dat is ook prima mogelijk, want het speelt zich toch allemaal op internet af. Zelf proberen we zoveel mogelijk contact te houden met gameontwikkelaars. Uiteindelijk zijn het de games die ons van de rest onderscheiden.”

Bovendien, geld zegt niet alles. Yahoo en Microsoft zijn nu nog nummer 1 en 2. “Maar nog dit jaar zullen we MSN inhalen.”

Goed voetballen
Spill Group is overigens niet het enige bedrijf met Nederlandse wortels op de games-markt. Zo is er ook het van oorsprong uit Den Bosch afkomstige Zylom, dat in 2006 werd overgenomen door Real. En in Breda staat de game-studio van het Nederlandse Playlogic, bekend van haar werk voor Sony. Kortom: Nederland kan meer dan alleen een keertje goed voetballen.

Bron: Bizz.nl

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map