Van den Ende & Deitmers neemt belang in Unamic

News 3 minutes read January 2007

VAN DEN ENDE & DEITMERS NEEMT EEN BELANG IN UNAMIC

Unamic, een van de snelst groeiende dienstverleners op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) in Nederland, kondigt drie belangrijke nieuwe ontwikkelingen aan. Van den Ende & Deitmers, de venture capital maatschappij van Joop van den Ende en Hubert Deitmers, neemt een belang van 36% in Unamic. Er komt een strategische samenwerking met Nederlands grootste thuiswinkel Wehkamp ten behoeve van klantcontacten. Bovendien neemt Unamic de backoffice dienstverlener Any-G over.

Deze drie trajecten passen in het huidige groeiproces dat Unamic doormaakt. Het toetreden van Van den Ende & Deitmers Crossmedia Fund als aandeelhouder betekent volgens directeuren Jeroen ten Haave en Micha Willemse dat Unamic zijn strategische doelstellingen in Nederland, en op termijn in Europa, sneller kan realiseren. Jeroen ten Haave: ‘Wij zien dat bedrijven steeds vaker zoeken naar het uitbesteden van hun klantprocessen (Business Proces Outsourcing). Daardoor kunnen ze zich volledig richten op hun kernactiviteiten.’

Hubert Deitmers, directeur Van den Ende & Deitmers: ‘Wat ons aanspreekt in Unamic is niet alleen de indrukwekkende manier waarop het bedrijf tot op heden is gegroeid en de mooie klantenlijst, maar ook de passie in het ondernemerschap van Jeroen ten Haave en Micha Willemse. Wij zien veel in hun groeiplannen en ambities en willen graag onze ervaring en contacten inzetten om de positie van Unamic als snelgroeiende aanbieder van Business Proces Outsourcing verder te versterken.’

De strategische samenwerking met Wehkamp is volgens de twee directeuren kenmerkend voor de behoefte van bedrijven om hun klantprocessen uit te besteden. Unamic zal in de loop van dit jaar de activiteiten van de afdelingen Service Contacts en Sales Contacts voor Wehkamp gaan uitvoeren. Hiertoe opent Unamic een vestiging in Zwolle waar de ruim 170 Wehkamp-medewerkers, die bij Unamic in dienst komen, zullen gaan werken.

De overname van Any-G is een goede aanvulling op de dienstverlening van Unamic. Any-G, tot de overname een dochteronderneming van ENECO Energie met dertig werknemers, biedt ondermeer backoffice dienstverlening zoals transactiemanagement, billing, customer contactmanagement en reporting. Deze activiteiten kunnen worden ingericht voor elke leverancier die zijn klantadministratie wil uitbesteden.

Unamic
Unamic is actief op het gebied van Business Process Outsourcing,heeft vestigingen in Almere, Diemen, Amersfoort, Zwolle en Paramaribo en heeft 700 mensen in dienst. In zowel de business-to-consumer als de business-to-business markt ondersteunt Unamic bedrijven bij het optimaliseren van hun klantprcessen. De activiteiten van Unamic bestaan ondermeer uit multichannel klantcontacten, activiteiten op het gebied van backoffice en fulfilment, on-site ondersteuning, outsourcing en offshoring. Naast activiteiten vanuit Nederland biedt Unamic ook diensten aan vanuit Suriname (Paramaribo). Volgens de WGCC, de werkgeversvereniging van call centers, behoort Unamic tot de snelste groeiers in de branche.

Van den Ende & Deitmers
Van den Ende & Deitmers is een venture capital maatschappij die via het Crossmedia Fund en het Crossborder Fund met passie investeert in West-Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Dit gebeurt met inzet van strategische en operationele inzichten, maar zeker ook met gevoel voor ondernemerschap. Het Crossmedia Fund is een zogeheten sectorfonds dat zich concentreert op investeringen in Content, Social Networks, E-commerce en ICT Services. Het Crossborder Fund investeert daarentegen, ongeacht de sector, in gevestigde bedrijven die in de thuismarkt hun positie hebben bewezen en internationaal willen expanderen. Eerder werd door het Crossmedia Fund een belang van 30 procent genomen in de televisieproducent Eyeworks en in Fruitlounge Media, een ontwikkelaar van interactieve televisieformats.

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map