Van den Ende & Deitmers neemt belang in Bright

News 2 minutes read March 2007

Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers, de venture capital maatschappij van Joop van den Ende en Hubert Deitmers, neemt een belang van 31% in TechMedia B.V., de uitgever van het crossmediale platform Bright. TechMedia, gevestigd in Amsterdam, omvat Bright Magazine, Bright.nl, BrightLive & Bright.TV. Bright publiceert over internet, elektronica, gear, gadgets en auto’s, maar zoekt ook de tech-factor op in design, media, industriële vormgeving, wetenschap, architectuur en zelfs mode. Het magazine heeft een oplage van 25.000. Bright.nl trekt ruim 210.000 bezoekers per maand en sinds 2006 organiseert Bright ook BrightLive, een techlifestyle playground & expo over technology, design & style. Vanaf het tweede kwartaal van 2007 gaat Bright.TV van start, het digitale kanaal met short format videoseries.

Internationale expansie

Volgens Hubert Deitmers, managing partner bij Van den Ende & Deitmers is Bright uniek gepositioneerd. ‘Bright is een van de weinige platforms dat daadwerkelijk crossmediaal is opgebouwd, een doordachte combinatie van tijdschrift, IP-TV, community-portal en event. De bedrijfsonderdelen zijn zelfstandig succesvol, maar mooier is dat ze elkaar versterken. De enorme gedrevenheid en visie van Oscar Kneppers, die eerder ook met succes Emerce heeft opgericht, spreekt ons zeer aan. TechMedia heeft, mede door de inbreng van aandeelhouder Annemarie van Gaal, één van de oprichters van de succesvolle Russische uitgeverij Independent Media, een ijzersterke uitgangspositie voor verdere expansie. TechMedia-oprichter en Bright-uitgever Oscar Kneppers: ‘In twee jaar tijd zijn we met Bright als crossmedia-merk een heel eind gekomen. Maar we willen verder, er kan nog zoveel meer met Bright. Internationale distributie lonkt en met de komst van ons digitale kanaal Bright.TV en de vergevorderde plannen voor een televisieprogramma kunnen we ons geen sterkere partner wensen dan Van den Ende & Deitmers. Publishing bárst van de kansen: Je moet als uitgever deelnemer durven zijn, temidden van je lezers, bezoekers, kijkers en aanbieders. En dat is waar Bright zich graag laat zien: middenin de markt voor de innovatieve lifestyle. Met onze aandeelhouders kunnen we onze groei-ambities daarin verder realiseren”.

Volgens Hubert Deitmers, managing partner bij Van den Ende & Deitmers is Bright uniek gepositioneerd. ‘Bright is een van de weinige platforms dat daadwerkelijk crossmediaal is opgebouwd, een doordachte combinatie van tijdschrift, IP-TV, community-portal en event.

Hubert Deitmers
Endeit Capital
Wendy Horlings
Office & Event Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map