Van den Ende & Deitmers neemt belang in Readershouse Brand Media

News 2 minutes read February 2008

Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers is middels een management buy-out in Readershouse Brand Media gestapt, één van de meest vooraanstaande ondernemingen in Nederland op het gebied van sponsored media. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in gedrukte en digitale magazines, is overgenom en door Van den Ende & Deitmers, directeur Kees Beudeker en coinvesteerder Annemarie van Gaal. Van den Ende & Deitmers verwerft 47% van de aandelen.

Readershouse Brand Media was onderdeel van Readershouse-Hearst. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en verzorgt journalistiek gedreven sponsored media voor meer dan 40 Nederlandse en internationale klanten via gedrukte en – in toenemende mate – digitale magazines. Voorbeelden van Readershouse Brand Media producties zijn Audi Magazine, www.bomvol.com (Bol.com), Smart Traveller, www.keeponwondering.com (Mitsubishi Motors), Het Verschil (Nationale Postcode Loterij), RAILS (Nederlandse Spoorwegen) en Bank in Beweging (Rabobank). In de nieuwe constellatie zullen Annemarie van Gaal (voorzitter) en Philip Alberdingk Thijm toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Directeur Kees Beudeker van Readershouse Brand Media is opgetogen over de overname: ‘De management buy-out maakt het mogelijk om ons volledig te gaan concentreren op het realiseren van onze groeistrategie. Met Van den Ende & Deitmers als partner krijgen wij een betrokken aandeelhouder aan boord, met een fantastisch netwerk in diverse media kanalen.’

Hubert Deitmers, managing partner bij Van den Ende & Deitmers: ‘De medewerkers van Readershouse Brand Media vormen een buitengewoon creatief en commercieel succesvol team. De onderneming speelt in op de groeiende vraag naar kwaliteitscontent maar kan haar klanten daarnaast in toenemende mate, op basis van digitale platforms, inzicht bieden in de wensen van eindconsumenten. Met het winnen van de Emma Award voor het digitale magazine Bomvol voor Bol.com heeft Readershouse Brand Media aangetoond op dit terrein sterke digitale oplossingen in huis te hebben. Van den Ende & Deitmers zal zijn ervaring op het gebied van internationale Buy & Build strategieën graag inzetten om Readershouse Brand Media te helpen in haar groeiambities.’

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map