Kraft Heinz en Publicis Commerce behalen media first in Nederland met een 77% toename (vs control) in store visits door inzet van de nieuwe Habits to Home Targeting van Blis

2 minutes read October 2020

Amsterdam 6 oktober 2020 – Kraft Heinz is het eerste bedrijf in Nederland dat het nieuwe Habits to Home Targeting product van Blis, de locatie-gedreven advertising and analytics partner, heeft ingezet. Deze activatie heeft gezorgd voor zo’n 1000 incrementele supermarktbezoeken in twee weken tijd en resulteerde in een uplift van 77.19%, meer dan dubbel zo hoog als de FMCG benchmark. De succesvolle campagne heeft een significante uplift gegenereerd in winkelbezoek aan Jumbo supermarkten en de Jumbo ecommerce site voor de introductie van Karvan Cévitam Signature Blends ten tijde van COVID-19. De Signature Blends lijn is eerder dit jaar succesvol gelanceerd op de Nederlandse markt en bevat vier heerlijke, verfrissende smaken: limoen & munt, rabarber & aardbei, witte druif & vierbloesem en citroen & sinaasappelbloesem.

In samenwerking met Deli Bom, Senior Strategy & Commerce Consultant bij Publicis Commerce, heeft Blis Habits to Home Targeting ingezet om audiences te bereiken die geselecteerde Jumbo locaties hebben bezocht. Deze audiences en hun gehele huishoudens werden geretarget wanneer zij thuis waren, waardoor de campagne alle besluitvormers wist te bereiken. Deli Bom: “Merken briefen ons vaak op sales als campagnedoelstelling. Wanneer het niet mogelijk is om salesdata te krijgen van onafhankelijke winkels, is winkelbezoek een andere manier om campagnesucces te meten. Door COVID-19 konden we minder mensen digitaal bereiken rondom de Jumbo supermarkten. De Habits to Home Targeting heeft geholpen om toch de juiste boodschap bij de Jumbo shoppers te brengen.”

Ruud van Heijst, Senior Brand Manager Drinks bij Kraft Heinz voegde toe: “In tijden waarin consumenten minder frequent supermarkten bezoeken, zorgt Blis’ Habits to Home Targeting voor een innovatieve oplossing om awareness te creëren en trial te genereren voor onze nieuwe Karvan Cévitam Signature Blends, terwijl consumenten thuis zijn. Daarnaast zijn we enthousiast dat we een positieve impact hebben op onze retail partners, zoals Jumbo in dit geval.”

Habits to Home Targeting is ontwikkeld om merken te helpen in het aanpassen van hun marketing ten tijde van de coronacrisis waar het aangeraden wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het nieuwe product combineert, in lijn met de AVG, de accurate historische audience targeting data van Blis, grotendeels van pre-COVID consumentengedrag. In een tijd waar minder aankoopbeslissingen worden gemaakt buitenshuis, kan juist het hele gezin invloed hebben op voorkeur en koopgedrag.
Lucas Noordhoorn, Head of Sales voor Blis in Nederland voegt toe: “We hebben duidelijke verschillen gezien in de manier waarop consumenten zich gedragen en merken zoals Karvan Cévitam hebben snel moeten anticiperen om consumenten te bereiken. Habits to Home is specifiek ontwikkeld om consumenten te bereiken op een manier die aansluit op de huidig privacywetgeving. Deze campagne was de perfecte mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan, wat geresulteerd heeft in een markt primeur met fantastisch resultaat.”

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map