Bright verkocht aan NDC-VBK

News 1 minute read May 2008

Bright van Oscar Kneppers, oud-oprichter van Emerce, komt in handen van Pinion, onderdeel van NDC|VBK uitgevers. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Pinion neemt het blad, de websites Bright.nl & Bright.TV en het event BrightLive over. Bright richt zich primair op 25+ innovators en trendsetters, mannen en vrouwen met een digitale levensstijl en een ‘taste for technology’. De oplage van het magazine is 25.000. Bright.nl en Bright.TV bereiken maandelijks 300.000 bezoekers.

“Ze willen als uitgeverij met ons innovatie binnenhalen,” zegt Kneppers, die naar eigen zeggen vier maanden heeft onderhandeld met Pinion. “Voor ons is dit een mooie aangelegenheid om verder uit te breiden. Dat kun je dan beter doen onder de vlag van een grote uitgever.”

Inclusief Bright verenigt NDC|VBK – onder meer bekend van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden – 20 uitgeverijen en werkmaatschappijen met een gezamenlijke omzet van meer dan 300 miljoen dollar.

Kneppers richtte in 2005 TechMedia op, aanvankelijk met het idee om een blad voor de iPod-generatie te ontwikkelen. Al gauw rolde daar een andere formule uit die enigszins aan Wired en Wallpaper deed denken. Sinds 2007 waren Annemarie van Gaal, het investeringsfonds Van den Ende & Deitmers en First Dutch Ventures aandeelhouders in TechMedia. Zij verkopen hun minderheid aan NDC|VBK. Kneppers blijft met 25 procent aandeelhouder in TechMedia.

Bright begint in 2008 winst te maken na drie jaar van investeren in merk, kanalen en bereik, aldus Kneppers. Hij wil de formule ook in het buitenland gaan exploiteren. “Daar heb ik tot nu toe nog niet de tijd voor gehad.” Enkele jaren terug verkocht Kneppers Emerce aan QuoteMedia, maar dat liep uit op ruzie en een faillissement in 2003. VNU Publishers nam de titel toen
over. “Ik heb dit keer een goede advocaat ingeschakeld,” lacht Kneppers.

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map