Succesvolle Duitse verkoop van Contorion aan Hoffmann group

News 2 minutes read June 2017

Contorion, het Duitse snelgroeiende innovatieve online platform voor MRO benodigdheden (Maintenance, Repair & Operations) is verkocht aan de leidende Europese industrie leverancier Hoffmann Group uit München, Duitsland. De overname betreft een strategische versterking voor Hoffmann van haar digitale activiteiten. De transactie is onder voorbehoud van akkoord door de Duitse anti-kartel autoriteiten. De overnamesom is niet openbaar gemaakt.

De verkoop betekent een snelle en succesvolle transactie voor Endeit Capital. Sinds afgelopen oktober 2016 werd een miljoenen investeringsronde samen met Project-A Ventures en metaal handelsfirma Klöckner afgerond voor de verdere expansie van Contorion. De financiering stelde Contorion versneld in staat om haar groei in Duitsland en Oostenrijk, alsook diverse technische innovaties te realiseren.

Contorion ondersteunt zakelijke klanten als ‘one-stop-shop’ partner in industriële producten. Het onderscheidt zich in deze (traditionele) markt door respectievelijk het transparante online prijsaanbod, diepe productpallet van kwaliteitsmerken (o.a. Festool, Makita, Knipex, Hazet), snelheid en gemak in het zoekproces, alsook de geïntegreerde ordering en data terugkoppeling aan haar klanten. De onderneming is één van de snelst groeiende Europese scale-ups en heeft sinds de oprichting in 2014 zijn omzet elk jaar meer dan verdubbeld. De onderneming heeft 130 medewerkers en realiseert naar verwachting €20 miljoen omzet in het 1e half jaar 2017.

Frederick Roehder, mede-oprichter en directeur van Contorion: “Samen met Hoffmann kunnen we nog verder onze sterkten nu benutten. We brengen onze respectievelijke on- en offline competenties samen en bouwen versneld en efficiënt voort op onze volle marktpotentie die zich momenteel aanbiedt. Wij blijven met ons succesvolle team te Berlijn actief als zelfstandige onderneming binnen de Hoffmann Group.”

“We zijn verheugd en trots op het team van Contorion dat zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot meest innovatieve en leidende online order platform voor vakwerkers in Duitsland, de ruggengraat van de Europese economie. Business Intelligence in combinatie met BtB commerce is één van Endeit Capital's kern aandachtsgebieden. We verwachten in de nabije toekomst nieuwe investeringen te doen in dat segment."

Martijn Hamann, Partner
Endeit Capital
Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map