Quadia wint Health Media Award 2013

News 2 minutes read July 2013

Nederlandse online video specialist overtuigt jury met Breast Cancer TV

Quadia heeft in Duitsland een Health Media Award in de wacht gesleept voor Breast Cancer TV. Dit Europese videokanaal informeert 15.000 medisch specialisten in heel Europa over de laatste ontwikkelingen op het gebied van borstkanker. Quadia won de prijs in de categorie Wetenschaps Communicatie.

Breast Cancer TV werd in december 2012 gelanceerd tijdens het San Antonio Breast Cancer Symposium (SABCS), het grootste borstkankercongres ter wereld. De redactie maakte hier dagelijks een videojournaal om deelnemers uit Europa (en geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn) op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen op het evenement. Het doel van deze videojournaals was om de kennis die werd opgedaan tijdens het evenement sneller te kunnen delen met artsen.

Artsen kunnen via Breast Cancer TV conferenties en paneldiscussies zowel live als on-demand bekijken. Bovendien biedt het kanaal online training en interviews met onderzoekers en academici over de laatste ontwikkelingen op het gebied van borstkanker.

“De ontwikkelingen in de medische sector gaan razendsnel”, aldus Nico Verspaget, directeur van Quadia. “Bovendien hebben artsen het meestal erg druk. Door Breast Cancer TV kunnen ze via hun tablet of PC bij blijven op hun vakgebied.”

De selectie van de winnaars werd bekend gemaakt door een deskundige jury, bestaande uit onder meer Prof. Dr. Ingo Froböse, directeur van het Center for Health bij de German Sport University in Keulen en Prof. Dr. Wolfgang Holzgreve, co-redacteur van het International Journal of Gynecology and Obstetrics en de Global Library of Women’s Medicine.

“We zijn erg blij met deze award en de erkenning van ons werk”, zegt Robert van der Zwart, Directeur bij Quadia. “Vooral in de gezondheidszorg is locatie- en tijdsonafhankelijke toegang tot informatie uiterst belangrijk. Met innovatieve video-technologieën kunnen we inspelen op deze behoefte.”

De Health Media Awards worden uitgereikt sinds 2008 aan initiatieven op het gebied van gezondheidszorg-communicatie. Een belangrijk criterium voor het toekennen van de prijs is innovatie in het uitwisselen van informatie.

Meer informatie over de award is te vinden op http://www.healthmediaaward.de.

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map