Premium horloge-platform CHRONEXT haalt €28 miljoen groeifinanciering op met Endeit Capital

3 minutes read January 2018

Zug, Zwitserland, januari 12, 2018 – CHRONEXT, het toonaangevende online platform voor luxe horloges, heeft vandaag een financieringsronde aangekondigd van €28 miljoen. Aan deze investeringsronde nemen onder leiding van Endeit Capital ook Tengelmann Ventures en de bestaande aandeelhouders Octopus Ventures, Partech en Capnamic deel. De nieuwe financieringsronde stelt CHRONEXT in staat de internationale groei te versnellen, het platform verder te ontwikkelen en intensievere samenwerking te bereiken met premiumhorlogemerken en distributiepartners. CHRONEXT werkt met de wereldwijde top-10 van fabrikanten van luxe horloges, onder andere bij het ontwikkelen van hun digitale en omni-channel strategieën.

CHRONEXT werd in 2013 opgericht in Zwitserland en is inmiddels de belangrijkste online portal voor het kopen, verkopen of onderhouden van zowel nieuwe luxehorloges als van 2e-eigenaars, in een veilige omgeving tegen aantrekkelijke en transparante prijzen. Het CHRONEXT-model is uniek omdat het volledige transactieproces van search, pre- en aftersales service, betaling, authenticatie en logistiek tussen horlogemerk, retailer en consument in CHRONEXT’s beheer wordt uitgevoerd. De wereldwijde markt voor luxehorloges is goed voor een omzet van circa $100 miljard per jaar. De online verkoop maakt daar 5% van uit en het snelst groeiende segment.

CHRONEXT groeide de afgelopen drie jaar gemiddeld met 230% per jaar en verwacht ook de komende jaren een sterk stijgend volume. Het CHRONEXT-concept gaat uit van het principe van gegarandeerde authenticiteit, fair price en uitstekende service. Ieder aangeboden horloge wordt bijvoorbeeld op minimaal 13 aspecten onderzocht in CHRONEXT’s eigen gecertificeerde uurwerkatelier, zodat de kwaliteit en authenticiteit van elk aangeboden uurwerk is gegarandeerd. Indien klanten niet het verlangde uurwerk kunnen vinden, kan het CHRONEXT Watchhunter-team het horloge snel en kosteloos wereldwijd traceren. Naast het groeiende online aanbod van 28.000 direct beschikbare luxehorloges van vrijwel alle topmerken, biedt CHRONEXT haar klanten pick-up lounges en winkels in Zwitsersland, Duitsland en Engeland.

Philipp Man, medeoprichter en CEO van CHRONEXT: “We zijn uitermate verheugd dat Endeit Capital en Tengelmann Ventures toetreden tot de kring van onze bestaande aandeelhouders. Ze hebben vele jaren ervaring met groeiversnelling voor online marktplaatsen en in e-commerce. Daarbij hebben zij een eigen expertise op het gebied van branding, content en Internationalisatie. Met hun steun wil CHRONEXT binnen afzienbare tijd uitgroeien tot de grootste onlinespeler voor luxehorloges. Dankzij onze focus op klantervaring en nauwe samenwerking met zowel de fabrikanten van luxehorloges als hun partners in de detailhandel hebben wij een unieke positie in de branche gekregen.”

“De grote omwenteling in het immense e-commerce segment voor luxehorloges is pas net begonnen”, aldus Martijn Hamann, partner bij Endeit Capital. “Technologie en sociale media hebben de manier veranderd waarop consumenten, en Millennials in het bijzonder, zich online oriënteren, aankopen en willen associëren met high-end merken. Volgens onze analyse heeft CHRONEXT een unieke positie bij het aanbieden aan consumenten van een vertrouwde, persoonlijke oplossing voor een aantrekkelijke en efficiënte online aankoop, verkoop of onderhoud van gecertificeerde luxehorloges. Het is een nog amper aangeboorde onlinemarkt. De marketing van dit soort waardevolle persoonlijke producten via authentieke online spelers als CHRONEXT verzekert de luxehorloge merken een toekomst met bestaande en nieuwe generaties horlogeliefhebbers. Endeit Capital heeft de ambitie om samen met de gedreven oprichters van CHRONEXT de tophorlogemerken te steunen in hun digitale verkoop met op data gebaseerde marketingstrategieën.”

Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map