De Leeuw en Van den Ende & Deitmers starten E.V.A

News 2 minutes read September 2008

Paul de Leeuw en Van den Ende & Deitmers hebben een nieuw mediabedrijf opgericht onder de naam: En Vele Anderen (E.V.A).

De Leeuw en Van den Ende & Deitmers hebben ieder 50% van de aandelen. Het bedrijf zal zich richten op nieuwe programma´s en formats voor binnen- en buitenland. Ook Studio Cé, de televisieopname studio waar onder andere Mooi! Weer de Leeuw wordt opgenomen en die ruimte biedt aan bedrijfsfeesten vormt onderdeel van het bedrijf. Daarnaast zullen producten ontwikkeld worden in print en andere media.

Paul de Leeuw zal in het bedrijf de rol van creatief directeur op zich nemen; de algemene leiding is in handen van Stef Collignon. E.V.A telt 35 medewerkers. Paul Henri de Leeuw (46) begon zijn carrière 25 jaar geleden met zijn deelname aan het Cameretten-festival, waarvoor hij de persoonlijkheids- en de aanmoedigingsprijs ontving. Er volgden vele theaterprogramma’s, muziek cd’s, dvd’s, films, musicals, boeken en columns en natuurlijk televisieshows. Hij ontving vele onderscheidingen, waaronder die van Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw (2007). Stef Collignon (42) begon zijn loopbaan bij het klassieke platenlabel Philips Classics en was directeur van Polydor en later Universal Music BV. Daarnaast is Stef festivaldirecteur van Festival Classique in Den Haag.

Paul de Leeuw: “Door de samenwerking met Van den Ende & Deitmers ontstaat de mogelijkheid om meer te investeren in talent en inhoudelijk langer na te denken over programma’s. Rondom presentatoren wordt gezocht naar de juiste mensen om mee te denken over nieuwe programma’s. En Vele Anderen richt zich meer op de programmamakers dan op doelgroepen, gerichte formats of uitzendtijdstippen”. Hubert Deitmers: ‘Joop van den Ende en ik hebben grote waardering voor Paul de Leeuw als creatief televisiemaker en voor de wijze waarop hij als gedreven presentator programma’s presenteert. Er zijn maar weinig voorbeelden van Nederlandse televisiepersoonlijkheden die bereiken wat Paul de Leeuw in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Wij zijn enthousiast over de plannen en ambities van dit nieuwe bedrijf en willen graag onze kennis en ervaring op televisiegebied inzetten om En Vele Anderen als televisieproducent sterk op de kaart te zetten.’

“Door de samenwerking met Van den Ende & Deitmers ontstaat de mogelijkheid om meer te investeren in talent en inhoudelijk langer na te denken over programma's.

Paul de Leeuw
E.V.A. Media
Wendy Horlings
Office Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map