ACS, A Xerox Company koopt Van den Ende & Deitmers’ deelneming Unamic/HCN

News 2 minutes read February 2011

Amsterdam, 21 februari 2011. Van den Ende & Deitmers verkoopt, na vier jaar, samen met de overige aandeelhouders Unamic/HCN aan Affiliated Computer Services (ACS), een onderdeel van Xerox Company. Unamic/HCN is de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van customer contact activiteiten in de Benelux. De afgelopen jaren heeft Van den Ende & Deitmers met de oprichters en het management team van Unamic/HCN intensief samengewerkt aan de succesvolle ‘buy & build’ strategie van het bedrijf.

Unamic/HCN is door de acquisities van billing en backoffice dienstverlener Any-G, contactcenter HCN en internationale expansie naar België, Suriname en Turkije bijna vertienvoudigd in omzet en winst terwijl het aantal medewerkers groeide tot circa 2.500. Hiermee levert Unamic/HCN een aanzienlijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland, Suriname en Turkije. Door de sterke positie van het bedrijf is internationaal interesse ontstaan, die heeft geresulteerd in de huidige overname. Met ACS als nieuwe eigenaar zullen de klanten van Unamic/HCN gaan profiteren van een nog bredere dienstverlening.

Billing en backoffice dienstverlener Any-G zal niet worden mee verkocht, zowel Van den Ende & Deitmers als de huidige aandeelhouders zullen deze onderneming voortzetten en begeleiden bij de verdere groeistrategie.

Oprichters Jeroen ten Haave en Micha Willemse geven aan dat zij er trots op zijn dat Unamic/HCN zal opgaan in een vermaarde internationale organisatie als ACS. “Het is geweldig om te zien hoe we in een aantal jaar samen met de directie en medewerkers en de zeer actieve en betrokken ondersteuning van de mensen van Van den Ende & Deitmers deze positie in de Benelux hebben kunnen bereiken”.

Unamic/HCN is een fantastisch bedrijf en wij zijn er trots op dat we de afgelopen jaren actief met ons team hebben kunnen bijdragen aan hun internationale groei. Net als bij de recente verkoop van Hyves heeft de verkoop ook een keerzijde. De afgelopen jaren heeft Van den Ende & Deitmers naast de uitstekende zakelijke band, ook een goede persoonlijke band opgebouwd met de oprichters Jeroen ten Haave en Micha Willemse. Voor Unamic/HCN en haar medewerkers is het van belang dat ACS nu instapt om het bedrijf naar een nog hoger Internationaal niveau te brengen. De verkoop van Unamic/HCN komt op een moment dat Van den Ende & Deitmers bezig is met de afronding van een aantal nieuwe deelnemingen, waarover op termijn meer informatie zal volgen.

Hubert Deitmers
Endeit Capital
Wendy Horlings
Office & Event Manager
SFDR

Endeit refers to the following statement in connection with the sustainable finance disclosure regulation (SFDR), available here.

Get in touch with us by submitting your plan or by contacting one of our team members directly.

If you want to receive our newsletter, please put ‘newsletter‘ in the additional message box. ⮕

 

Contact us
Netherlands

Address
Johannes Vermeerstraat 23
1071 DK Amsterdam

Phone +31 20 794 7777
Email info@endeit.com

View on map

Germany

Address
Colonnaden 41
20354 Hamburg

Phone +49 408 740 7981
Email
info@endeit.de

View on map

Sweden

Address
Strandvägen 7a
114 56 Stockholm

Phone +46 843 73 78 17
Email
info@endeit.se

View on map